loader-logo

2de graad OPLEIDINGEN HORECA duaal

In deze opleiding leer je de kelner te helpen bij het klaarmaken van de zaal, het indekken van de tafels, het onthalen van de gasten, het opdienen van gerechten en dranken, en het afruimen en schoonmaken met het doel de gast optimaal te bedienen.

In deze opleiding leer je te helpen bij de ontvangst van voedingsmiddelen in de keuken, ingrediƫnten verwerken tot basisbereidingen door het toepassen van basis kooktechnieken, verwerkte producten opslaan en de keuken schoonmaken om zo een kwaliteitsvolle maaltijd af te serveren aan de gast.


leren en werken gecombineerd

Deze opleidingen horeca duaal combineren een schoolcomponent en een werkplekcomponent.
Dit omvat samen minimaal 28 opleidingsuren per week.
Kiezen voor deze opleidingen is kiezen voor een overeenkomst alternerende opleiding. Dit betekent dat de wekelijkse invulling moet overeenstemmen met de normale voltijdse wekelijkse arbeidsduur die van toepassing is in de onderneming, overeenkomstig de CAO. Meestal is dit gemiddeld 38 opleidingsuren per week. Je vraagt dit na op de werkplek bij opmaak van de overeenkomst op de werkplek.

Deze opleidingen situeren zich op het niveau van de tweede graad beroepssecundair onderwijs en zijn gekoppeld met de verplichte algemene vorming. Alleen op die manier kan een onderwijskwalificatie van niveau 2 binnen het domein voeding en horeca worden behaald. Deze opleidingen lopen over 2 jaren.

toelatingsvoorwaarden

  • je voldoet aan de voltijdse leerplicht
  • je bent 15 jaar en hebt de 1ste graad gevolgd
  • je bent 16 jaar, je kan instappen zonder voorwaarden

Contacteer onze school voor meer informatie!