loader-logo

3de graad OPLEIDING RESTAURANT EN KEUKEN duaal

RESTAURANT EN KEUKEN duaal

Bekijk de visuele voorstelling (structuurschema).

In deze opleiding leer je in het traject hulpkok voedingsmiddelen binnen de keuken te bestellen en te ontvangen, de noodzakelijke voorbereidingen te doen, koude en warme maaltijden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche te bereiden, de gerechten af te werken en de kwaliteit te controleren om zo kwaliteitsvolle maaltijden af te leveren aan de gast.

In het traject kelner leer je de gasten te ontvangen, gerechten en dranken voor te stellen, bestellingen op te nemen en door te geven aan het bar- of keukenpersoneel, dranken en/of gerechten te serveren en ze eventueel aan tafel af te werken, af te rekenen om zo de gast optimaal te bedienen.

De 2 opleidingscontexten, keuken en zaal, zijn ontegensprekelijk met elkaar verbonden.


leren en werken gecombineerd

Deze opleiding restaurant en keuken duaal combineert een schoolcomponent en een werkplekcomponent.
Dit omvat samen minimaal 28 opleidingsuren per week.
Kiezen voor deze opleiding is kiezen voor een overeenkomst alternerende opleiding. Dit betekent dat de wekelijkse invulling moet overeenstemmen met de normale voltijdse wekelijkse arbeidsduur die van toepassing is in de onderneming, overeenkomstig de CAO. Meestal is dit gemiddeld 38 opleidingsuren per week. Je vraagt dit na op de werkplek bij opmaak van de overeenkomst op de werkplek.

Deze opleiding situeert zich op het niveau van de derde graad beroepssecundair onderwijs en is gekoppeld met de verplichte algemene vorming. Alleen op die manier kan een onderwijskwalificatie van niveau 3 voor hulpkok en niveau 4 voor kelner binnen het domein voeding worden behaald. Deze opleiding loopt over 2 jaren.

toelatingsvoorwaarden

  • je voldoet aan de voltijdse leerplicht
  • je bent geslaagd voor de 2de graad secundair onderwijs

Contacteer onze school voor meer informatie!