loader-logo

OPLEIDING HORECA leren en werken

De opleidingen horeca kan je in het systeem ‘leren en werken’ volgen in de 3de graad en 7bso.

Wil je les volgen op de 2de graad volg je de duale opleidingen keukenmedewerker duaal en hulpkelner duaal 2de graad. Voor de 3de graad is er de duale opleiding restaurant en keuken duaal.

De opleidingen ‘leren en werken’ zijn modulair. Dit betekent dat je tussentijds deelcertificaten kan behalen van een module binnen het traject. Behaal je alle deelcertificaten, dan behaal je een certificaat van de beroepsopleiding.

De duale opleidingen volgen de regelgeving die wordt omschreven in de te behalen getuigschriften.

HORECA-KEUKEN

hulpkok

In deze opleiding leer je o.a. koude en warme keukenbereidingen maken. Ook dresseertechnieken en kostprijsberekening komen aan bod. Van een hulpkok wordt verwacht dat hij verantwoordelijkheid kan nemen en leiding geeft. 

grootkeukenhulpkok

In deze opleiding leer je de voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) uit te voeren en pas je de basiskooktechnieken toe in functie van de bereiding van warme en koude grootkeukenbereidingen. 
Je bestelt en ontvangt aangekochte voedingsmiddelen. Je organiseert en volgt de grootkeukenprocessen op. Je leert instructies geven aan de grootkeukenmedewerker. 


HORECA-ZAAL

kelner

In deze opleiding leer je de zaal organiseren en instructies geven. Je begeleidt de klanten, geeft menu- en drankenadvies en ontvangt de betaling. Je leert kostprijs berekenen, voorraad beheren en bestellingen plaatsen.


Bekijk de visuele voorstelling (structuurschema).


Onze andere opleidingen leren en werken:

winkelbediende
hout
personenzorg
metaal
bouw
schilderen