loader-logo

bouw

Binnen de richting bouw zijn er opleidingen die in het systeem ‘leren en werken’ worden gegeven en er zijn duale trajecten.
De opleidingen ‘leren en werken’ zijn modulair. Dit betekent dat je tussentijds deelcertificaten kan behalen van een module binnen het traject. Behaal je alle deelcertificaten, dan behaal je een certificaat van de beroepsopleiding.
De duale opleidingen volgen de regelgeving die eerder werd omschreven in de te behalen getuigschriften.

Binnen de opleiding bouw heb je keuze uit 6 trajecten.

METSELAAR leren en werken

In de opleiding metselaar ligt de focus om het leren metselen van binnen- en buitenmuren. Je bouwt verder op jouw traject, afhankelijk van jouw eventuele voorkennis, en combineert dit met een alternerende tewerkstelling. Je wordt opgeleid tot een bouwvakker die kan meedraaien in een metselaarsbedrijf. 

BEKISTER leren en werken

In de opleiding bekister ligt de focus om het leren betonconstructies plaatsen. Je bouwt verder op jouw traject, afhankelijk van jouw eventuele voorkennis, en combineert dit met een alternerende tewerkstelling. Je wordt opgeleid tot een bouwvakker die kan meedraaien in een bedrijf gespecialiseerd in betonconstructies. 

TEGELZETTER leren en werken

In de opleiding tegelzetter ligt de focus om het leren tegels zetten, zowel vloer- als wandtegels. Je bouwt verder op jouw traject, afhankelijk van jouw eventuele voorkennis, en combineert dit met een alternerende tewerkstelling. Je wordt opgeleid om te kunnen meedraaien in een tegelzettersbedrijf. 


2DE GRAAD MEDEWERKER RUWBOUW duaal

In deze opleiding leer je volgens instructies ruwbouwwerken uitvoeren en helpen bij inrichting bouwplaats, uitvoering grondwerken, organisatie materiaal en materieel, fundering, metselwerk, voegwerk, bekisting, ijzervlechtwerk, betonwerk, sloopwerk, … teneinde de ruwbouwwerkzaamheden vlot te laten verlopen.

3DE GRAAD RUWBOUW duaal

In deze opleiding ruwbouw duaal leer je in een residentiĆ«le context metselwerken, bekistingstechnieken, ijzervlechttechnieken, betonwerken,… om nieuwbouw en renovatiewerken te realiseren.

SPECIALISATIE DAKDEKKER duaal

In deze opleiding leer je daken in al hun details op een correcte manier isoleren, afdichten en bedekken met leien, pannen, platen, stroken en prefabelementen met als doel de gebouwen wind- en waterdicht te maken. Je vervult in jouw opleidingstraject opdrachten in dakafdichting bij platte daken en niet-metalen dakbedekking bij hellende daken.


STRUCTUURSCHEMA


Bekijk ook onze andere opleidingen:

verzorging
houtbewerking
verkoop
metaalbewerking
horeca
schilder-decoratie