loader-logo

horeca

De opleidingen binnen horeca bestaan uit 2 grote delen: opleiding keuken en opleiding zaal.
Er zijn opleidingen die in het systeem ‘leren en werken’ worden gegeven en er zijn duale trajecten.

De opleidingen zijn modulair. Dit betekent dat je tussentijds deelcertificaten kan behalen van een module binnen het traject. Behaal je alle deelcertificaten, dan behaal je een certificaat van de beroepsopleiding.

De duale opleidingen volgen de regelgeving die eerder werd omschreven in de te behalen getuigschriften.

Binnen deze opleidingen heb je de keuze uit 9 trajecten.


HORECA-KEUKEN

keukenmedewerker

In deze opleiding ga je aan de slag met verschillende snij- en basiskooktechnieken.
Je leert ook nodige hygiënemaatregelen toepassen. 

hulpkok

Volgde je al keukenmedewerker en slaagde je voor deze opleiding dan kan ‘hulpkok’ het vervolg voor jou zijn. Je leert o.a. koude en warme keukenbereidingen maken. Ook dresseertechnieken en kostprijsberekening komen aan bod. Van een hulpkok wordt verwacht dat hij verantwoordelijkheid kan nemen en leiding geeft. 

grootkeukenmedewerker

In combinatie met een gepaste tewerkstelling is dit een leerrijke opleiding. Je leert o.a. grootkeukentoestellen kennen, kant-en-klare maaltijden bereiden, registratielijsten invullen.

grootkeukenhulpkok

Volgde je al keukenmedewerker en slaagde je voor deze opleiding dan kan ‘grootkeukenhulpkok’ het vervolg voor jou zijn. Je voert de voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) uit en past de basiskooktechnieken toe in functie van de bereiding van warme en koude grootkeukenbereidingen. 
Je bestelt en ontvangt aangekochte voedingsmiddelen. Je organiseert en volgt de grootkeukenprocessen op. Je leert instructies geven aan de grootkeukenmedewerker. 

2de graad keukenmedewerker DUAAL

In deze opleiding leer je, verdeeld over clusters, de vaardigheden die nodig zijn om in een team te kunnen werken. Je werkt kostenbewust met oog voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn. Je leert de regels van hygiëne en voedselveiligheid. Je leert in contact met de klant zijn privacy te respecteren.

Als je de bestelling klaarmaakt, bereid je warme en koude dranken, dient deze ook op, net als het opdienen van gerechten. Je leert ook op een correcte manier afdienen. Je leert een afrekening voor de klanten te maken.

Ook hoe je de zaal en het terras schikt en klaarmaakt voor de dienst en deze schoonmaakt na de dienst, is onderdeel van de opleiding.

3de graad restaurant en keuken DUAAL

In deze opleiding leer je, verdeeld over clusters, de vaardigheden die nodig zijn om in een team te kunnen werken. Je werkt kostenbewust met oog voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn. Je leert de regels van hygiëne en voedselveiligheid.

Je ontvangt en controleert de goederen en slaat deze op in de koel- of voorraadkamer.

Je leert de bereidingen voorbereiden en volgens de juiste basisbereidingstechnieken klaarmaken. Het is ook belangrijk om deze op een goede manier te dresseren en eventueel in buffet klaar te zetten.

Je leert ook bereidingen en producten te etiketteren vóór je ze opbergt en maaltijdpakketten samen te stellen.


HORECA-ZAAL

hulpkelner

Je leert de voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) uit te voeren voor zaal en bar. Je helpt bij het onthaal en de bediening van klanten. Je ruimt de tafels af na de dienst en bereidt de volgende dienst voor.

kelner

In deze opleiding ga je een stap verder dan ‘hulpkelner’. Je leert de zaal organiseren en instructies geven aan de hulpkelner. Je begeleidt de klanten, geeft menu- en drankenadvies en ontvangt de betaling. Je leert kostprijs berekenen, voorraad beheren en bestellingen plaatsen.

2de graad hulpkelner DUAAL

In deze opleiding leer je, verdeeld over clusters, de vaardigheden die nodig zijn om in een team te kunnen werken. Je werkt kostenbewust met oog voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn. Je leert de regels van hygiëne en voedselveiligheid. Je leert in contact met de klant zijn privacy te respecteren.

Als je de bestelling klaarmaakt, bereid je warme en koude dranken, dient deze ook op, net als het opdienen van gerechten. Je leert ook op een correcte manier afdienen. Je leert een afrekening voor de klanten te maken.

Ook hoe je de zaal en het terras schikt en klaarmaakt voor de dienst en deze schoonmaakt na de dienst, is onderdeel van de opleiding.


STRUCTUURSCHEMA


Bekijk ook onze andere opleidingen:

verkoop
houtbewerking
metaalbewerking

personenzorg

bouw
schilder-decoratie