loader-logo

OPLEIDING HOUTBEWERKING

Binnen de richting houtbewerking zijn er opleidingen die in het systeem ‘leren en werken’ worden gegeven en er zijn duale trajecten.

De opleidingen ‘leren en werken’ zijn modulair. Dit betekent dat je tussentijds deelcertificaten kan behalen van een module binnen het traject. Behaal je alle deelcertificaten, dan behaal je een certificaat van de beroepsopleiding.

De duale opleidingen volgen de regelgeving die eerder werd omschreven in de te behalen getuigschriften.

Binnen deze opleidingen heb je de keuze uit 8 trajecten.

MACHINAAL HOUTBEWERKER leren en werken

Je maakt in de 1ste module kennis met alle facetten van de houtbewerking. In de 2de module leer je hoe je zelfstandig alle houtbewerkingsmachines kan instellen en bedienen. 

PRODUCTIEMEDEWERKER INTERIEURBOUW leren en werken

Je leert in deze opleiding de taken van een productiemedewerker in een atelier interieur- of projectmeubilair. Je maakt in de opleiding kasten, balies, bureaus. Dit zowel voor keuken, badkamer, winkel, kantoor of binnenhuisinrichtingen. 

PLAATSER INTERIEURELEMENTEN leren en werken

Je leert de verschillende plaatsings- en bevestigingstechnieken voor interieur- of projectmeubilair. 

INTERIEURBOUWER leren en werken

Je leert kasten of interieurelementen maken en plaatsen. 

WERKPLAATS BINNENSCHRIJNWERKER HOUT leren en werken

Deze module is er gericht op het leren afwerken en verfraaien van de binnenkant van een gebouw/plaats. Je leert valse wanden, binnendeuren, plafonds, parket, plinten en trappen maken en plaatsen. 

WERKPLAATS BUITENSCHRIJNWERKER HOUT CONSTRUCTIE leren en werken

Deze module is er gericht op het leren afwerken en dichtmaken van de buitenkant van een gebouw/plaats. Je leert ramen, deuren, poorten, rolluiken, terrassen en houten constructies maken en plaatsen. 


2DE GRAAD MACHINAAL HOUTBEWERKER duaal

SPECIALISATIE INTERIEURBOUWER duaal

Je leert de eigen werkzaamheden voorbereiden en de grondstoffen verwerken, (houtbewerkings-) machines in- en omstellen en werkstukken bewerken teneinde onderdelen voor schrijnwerkelementen, meubelen, interieurelementen, decors en standen, … in hout en plaatmateriaal aan de hand van een werkopdracht te vervaardigen.

Je leert de eigen werkzaamheden voorbereiden en de grondstoffen verwerken, (houtbewerkings)machines in- en omstellen en werkstukken bewerken teneinde onderdelen voor schrijnwerkelementen, meubelen, interieurelementen, decors en standen, … in hout en plaatmateriaal aan de hand van een werkopdracht te vervaardigen en plaatsen.


STRUCTUURSCHEMA


Bekijk ook onze andere opleidingen:

verzorging
metaalbewerking
verkoop
schilder-decoratie
horeca
bouw